Конференция „Българските дела пред Съда на Европейския съюз“

03/06/2011 at 13:02

На 09 май 2011г., денят на Европа, Правната клиника за бежанци и имигранти взе участие в конференцията на тема „Българските дела пред Съда на Европейския съюз“. Конференцията бе организирана от Българската асоциация по европейско право. Адвокат Валерия Иларева и адвокат Диана Даскалова-Радославова бяха поканени за говорители в престижната конференция в качеството им на адвокати по делото Кадзоев, по което бе постановено решение от Голямата камара на Съда на Европейския съюз.

По този начин адвокатите на Правната клиника за бежанци и имигранти имаха честта да говорят редом до най-прогресивните съдии в България, направили преюдициалните запитвания до Съда на Европейския съюз. Съвместното участие на практикуващите юристи от различните страни на съдебната зала бе показателно за важната и равнопоставена роля на всеки в прогресивното развитие на българската правова държава.

Тук можете да прочетете изказването на д-р Валерия Иларева относно актуалните правни въпроси в имиграционното право в България, които делото Кадзоев разкрива.

Реклами

Entry filed under: Uncategorized.

Прием на студенти за академичната 2010/2011 година Лъчи надежда за дългосрочно пребиваващите имигранти без документи в България


The blog in English

English

%d блогъра харесват това: